Kunstnagels; soms een ware nagelkunst

Kunstnagels of nagelkunst?

Goed verzorgde handen en nagels geven je een vrouwelijke, aantrekkelijke uitstraling. Helaas heeft niet iedereen van zichzelf prachtige nagels. Gelukkig zijn er kunstnagels voor diegenen die zwakke en/of breekbare nagels hebben. Een kunstnagel (tips) is een kunstmatige nagel die over je eigen natuurlijke nagel kan worden geplakt. Meestal gaat dit met speciale nagellijm maar er zijn ook kunstnagels die met plakkers werken. Een kunstnagel kan ook gemodelleerd worden met acryl of een gel.

Acrylnagels

Je kunt je nagels laten verstevigen of verlengen met acryl.
Laat je je nagels verstevigen dan wordt de acryl rechtstreeks op je natuurlijke nagels aangebracht. Wil je je eigen nagels laten verlengen dan wordt er gebruik gemaakt van tips.
Acryl is een mengsel van vloeistof en een poeder welke tot een kneedbaar bolletje wordt gevormd. Dit bolletje wordt met een penseel op de nagel aangebracht en vakkundig in de juiste vorm gebracht. Acryl hard uit aan de lucht. Het is een stevig en sterk materiaal dat zeer geschikt is om mooie dunne nagels te maken. Acryl is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een keurige French Manicure.
Na een week of 3-4 (dit ligt aan de groei van je eigen nagels) zul je je acrylnagels moeten laten bijwerken. De oude laag wordt dan weggevijlt en er wordt weer een nieuwe laag aangebracht.

Gelnagels

Je kunt je eigen nagels ook laten verlengen of verstevigen met gel.
Net als bij acrylnagels wordt de gel bij verstevigen van je nagels direct op je eigen nagel aangebracht en bij verlengen worden tips gebruikt.
Gel is een stroperige substantie welke kant en klaar is voor gebruik. Met een penseel wordt de gel op je nagels aangebracht. Anders dan acryl, hard de gel niet uit aan de lucht maar aan het licht van een UV-lamp.

Gel is net zo sterk en stevig als acryl. Net als acryl kunstnagels zullen gel kunstnagels na een week of 3 moeten worden bijgewerkt.

Nagelkunst of toch kunstnagel

Verschil tussen acryl en gel kunstnagels

Het verschil begint al bij het aanbrengen van het kunstproduct op de nagels. Zoals je al hebt kunnen lezen, zijn acrylnagels een combinatie van vloeistof en poeder. Deze moeten op de juiste manier gemengd worden alvorens aan te brengen op je nagels. Gel zit al kant en klaar in een potje.
Acrylvloeistof ruikt erg naar terwijl gel is helemaal geurloos is.

Wanneer kies je nou voor acryl en wanneer voor gel?

Meestal wordt er gekozen voor acrylnagels. Dit komt eigenlijk alleen maar omdat acryl bekender is dan gel. Het is in ieder geval niet zo dat acryl schadelijker is dan gel. Beide producten zijn chemische producten en dat acrylvloeistof naar ruikt betekend niet dat het schadelijk is voor je nagels. Wanneer je een acryllaat allergie ga dan voor gelnagels. Heb je erg flexibele nagels is gel ook de beste keus. Dit omdat gel flexibeler is dan acryl. Over het algemeen hecht gel ook beter aan je natuurlijke nagels dan acryl.

Kunstige kunstnagels

Solarnagels

In sommige nagelstudio’s worden er goedkoop nagels gezet. Dit komt voornamelijk voor in Aziatische salons. Deze nagels worden onterecht solarnagels genoemd.
Solaracryl is een acrylsoort waarmee je sterkere en dunnere nagels kunt maken. Veel salons nemen de merknaam over, maar gebruiken niet de originele solar. De nep-solar die in deze salons wordt gebruikt, is keihard. Het blijft zelfs zitten wanneer je je nagel hard stoot. Hierdoor kun je langdurig pijn hebben aan je natuurlijke nagel. Deze kan zelfs breken. Dit merkloze nep solaracryl bevat de stof methyl methacrylate (MMA). Deze substantie is gewoon een goedkoop lijmmiddel. Het zorgt voor een sterke hechting met je nagels en het droogt heel snel. Helaas kan dit middel bij sommige vrouwen een allergische huidreacties veroorzaken. Ook kan je nagelbed onherstelbare beschadigingen oplopen door dit soort kunstnagels.

Mooie verantwoorde nagels? Kies dan een professionele nagelstudio!

Meer nageltips? Kijk snel hier >>>

 

Één reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Spirituelebehandeling.nl - Alle rechten voorbehouden.