Mascara; wat je gewoon moet weten!

Mascara; wat je gewoon móet weten!

De meeste meisjes van tegenwoordig kunnen niet zonder mascara. Mascara is echt de uitvinding van de eeuw of toch niet? Wist je dat dit oog make-up al meer dan zesduizend jaar bestaat en dat het in het oude Egypte al werd gebruikt door zowel vrouwen als mannen? De Egyptenaren maakten op hun manier al een soort mascara van kohl, olie en krokodillenpoep om hun wimpers donkerder te maken.

Moderne mascara uitgevonden door Franse parfumeur

Zesduizend jaar geleden bestond het dus al, maar de mascara van tegenwoordig is toch wel heel wat anders. Het werd in 1830 ontwikkelt door Eugéne Rimmel, de Franse parfumeur. Daar komt dan ook de bekende make-up naam Rimmel vandaan. In het Frans en Portugees betekent woord ‘rimmel’ dan ook letterlijk mascara.

Mascara heeft een houdbaarheidsdatum

Mascara is de enige make-up soort dat aan bederf onderhevig is en daarom ook een houdbaarheidsdatum heeft. Mascara, die ouder is dan drie maanden, kun je beter maar niet meer gebruiken, want in het borsteltje verzamelen zich bacteriën. En heb je last van een oogontsteking gooi dan je mascara maar gelijk weg. De kans is groot dat de infectie ook in de mascara zit. Als je de mascara opnieuw zal gebruiken houdt je de infectie in stand.

Mascara borsteltjes

Dit product bevat visschubben

Het stofje guanine zorgt voor parelmoerachtige glans, en wordt dan ook aan vele andere make-up artikelen toegevoegd. Maar wist je dat guanine niets anders is dan de kleurstof van visschubben? Deze visschubben worden vermalen tot bijna onzichtbare deeltjes en aan de mascara toegevoegd.

 

Kwik en mascara

Je moet niet schrikken als je dit leest, maar mascara bevat kwik. Gelukkig wel in een hele kleine dosis en het kan dan ook geen schade aanbrengen. De meeste make-up bevat al langere tijd geen kwik meer, maar in mascara is het nog steeds toegestaan. Waarom? Heel simpel, er is nog steeds geen ander alternatieve stof gevonden, dus blijft kwik voorlopig nog onderdeel van dit product.

Het eerste waterproof beautyproduct

Als je vroeger huilde, dan liep er een zwart spoor van tranen over je wangen. Niet echt leuk. Daarom was een waterproof mascara een echte hit. In 1938 kwam de eerste waterproof mascara op de markt. Echter toen zat er nog wel zo’n 50% terpentine in de mascara. Pas later werd een betere variant uitgevonden.

Mascara veeg

Ga nooit slapen met make-up op

Misschien heb jij wel eens geen zin of fut om je make-up van je gezicht te halen, zeker niet als het erg laat is geworden. Niet alleen je beddengoed komt onder de vlekken te zitten, maar het is ook slecht voor je huid. Mascara wordt hard en verstijft daardoor je wimpers, net zoals haarlak je haar stijf maakt. Ga je dus slapen met mascara op, dan loop je het risico dat er een aantal wimpers kunnen afbreken. Iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Dus altijd je make-up verwijderen voordat je gaat slapen, dan kun je ook geen last krijgen van nare gevolgen.

 

Waarom wij onze mond openen als we mascara aanbrengen

Het klinkt absurd, maar wij doen onze mond open als we onze wimpers opmaken. Let maar eens op als je het zelf op doet. Maar waarom doen we dat dan? Hier is een simpele en eenvoudig verklaring voor, het is een automatisme geworden. Wij denken als we onze mond openen dat we dan minder knipperen met onze ogen en misschien is dat ook wel zo.

Hier vind je nog enkele mascara tips >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Spirituelebehandeling.nl - Alle rechten voorbehouden.