Carbid schieten; dè uitdaging voor stoere vrouwen

HV101230OEFENE-700x394

Vrouwen die helemaal idolaat zijn van carbid schieten? Ze bestaan inderdaad. En weet je, wij vrouwen kunnen het misschien nog wel beter dan al die stoere mannen. Vrouwen zijn over het algemeen rustiger en geduldiger en daardoor kunnen we beter timen. En je weet het hè? Een goede timing zorgt voor de perfecte knal. Mannen willen graag alles snel en dat kan een goede timing nog wel eens in de weg staan. Nee, het nieuwjaarsritueel waarbij je met melkbussen enorme knallen kunt produceren is niet alleen voor mannen weggelegd, maar ook voor vrouwen. Vrouwen draaien hun hand niet meer om voor een dagje keihard knallen met carbid schieten en verjagen nu ook de boze geesten voor het nieuwe jaar.

Carbid schieten voor vrouwen

Carbid schieten was tot voor een aantal jaar geleden ècht mannenwerk, maar tegenwoordig niet meer. Een aantal jaar geleden rees het idee om een spoedcursus carbid schieten voor vrouwen te organiseren. De opbrengst die met deze workshop carbid schieten voor vrouwen werd opgehaald werd geschonken aan Pink Ribbon, de stichting die vecht tegen borstkanker. De cursus werd wel door mannen gegeven en mannen waren op deze avond ook welkom, maar alléén om de vrouwen te helpen en aanwijzingen te geven.

Carbid kopen en dan een cursus carbidschieten voor vrouwen

Handige tips voor vrouwen bij carbid schieten

Vrouwen die geen twee linker handen hebben kunnen het nog heel ver schoppen bij het carbid schieten. Want één ding is zeker; carbid schieten is toch wel wat moeilijker dan dat het lijkt. Carbid schieten vraagt om een goede timing en een goed inschattingsvermogen wat betreft de hoeveelheden carbid in combinatie met water. Gelukkig beschikken de meeste vrouwen wel over deze gaven. Dus zit dat wel snor. Maar om goed te kunnen carbid schieten zijn er nog wel een aantal andere dingen waarop je moet letten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende glühwein voorradig is. Natuurlijk mogen ook de stapels oliebollen niet ontbreken. Daarnaast zijn er ook nog een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Bijvoorbeeld: “Hoe weet je dat je wel een geschikte melkbus op de kop hebt getikt om mee carbid te schieten?” en “Wat zijn de gevaren die bij carbid schieten om de hoek kunnen komen kijken?” Voordat ik hier op in ga, leg ik eerst nog even uit hoe het carbid schieten in zijn werk gaat.

Carbid schieten: hoe doe je dat?

Als je gaat carbid schieten dan heb je daar een goede melkbus voor nodig. In het midden van de bodem van de melkbus boor je een gat. Als je dat gedaan hebt, dan kun je gaan beginnen. Leg ongeveer 50 à 60 gram carbid op de melkbusbodem en giet daar een juiste hoeveelheid water bij, in dit geval tussen de 50 – 75 ml. Nu kan de melkbusmonding afgedicht worden door de deksel terug te plaatsen op de melkbus, maar je kunt de monding ook dicht maken met een stevige voetbal. Dit is overigens ook een stuk veiliger dan het gebruik van een deksel.

Melkbus ontsteken; blijf op veilige afstand
En dan is het wachten geblazen totdat er voldoende acetyleengas ontstaan is doordat het carbid met het water een chemische reactie veroorzaakt hebben. Met deze hoeveelheid carbid en water zal het wachten ongeveer 45 – 60 seconden duren. Als je dan een brandende fakkel die gedoopt is in wasbenzine bij het gat in de bodem houdt, ontstaat er een oorverdovende knal. Tenminste als je het goed gedaan hebt, want als je tekort gewacht hebt, is er onvoldoende acetyleengas ontstaan en als je te lang hebt gewacht, is er een teveel aan acetyleengas ontwikkeld. In beiden gevallen mislukt het carbid schieten. De knal die jij verwacht te krijgen ontstaat niet. En dat is natuurlijk heel erg jammer.

Veiligheid is het belangrijkste element bij carbid schieten

Aan carbid schieten zitten best wel wat gevaren verbonden, maar als jij je goed aan de veiligheidsregels houdt, is er eigenlijk helemaal niets aan de hand en is carbid schieten super cool om te doen. Maar op welke dingen moet je dan zoal letten als je wilt gaan carbid schieten?

Heb je een geschikte melkbus?

Roest op de bodem van de melkbus kan een zwakke plek zijn en de bus zou tijdens het afsteken uit elkaar kunnen knallen, met alle gevolgen van dien. Controleer dan ook altijd je melkbus op roest. Ook een geverfde bus moet je altijd goed controleren. Er is namelijk kans dat de bus vol zit met kleine gaatjes die door het verven zijn dicht gesmeerd, maar ook dit is een gevaar bij het ontsteken. Een goede melkbus is altijd van staal, de kunststof melkbussen die je tegenwoordig ook kunt kopen zijn niet stevig genoeg om mee te carbid schieten.

carbid shieten: melkbussen
Een bal op de monding van de melkbus is altijd veiliger dan een deksel!

Als je de monding van de melkbus gaat afdichten kun je dit uit veiligheidsoverweging het beste doen met een stevige voetbal. Door de explosie wordt de bal gelanceerd en komt meters verder weer neer. Stel dat je gewerkt zou hebben met de deksel en dit projectiel zou iemand die een stuk verderop staat raken, dan kan er een hele vervelende situatie ontstaan. Mocht je toch besluiten om met een deksel te werken, bevestig dan een touw aan de deksel die je aan de melkbus verbindt. Er is nog iets waar je op moet letten als je een deksel gebruikt. Gebruik nooit een metalen of ijzeren hamer, omdat deze kan vonken met het gevolg dat de melkbus in je gezicht kan exploderen. Absoluut niet doen dus.

Houdt altijd afstand bij het ontsteken en daarna.

Ga bij het ontsteken nóóit op de melkbus zitten, dat is levensgevaarlijk. Ten eerste voor ontploffingsgevaar, maar ook de weerslag achter de explosie is enorm. De dame op onderstaande foto, lapt een aantal veiligheidsregels aan haar laars. De beste manier om een melkbus te ontsteken is door middel van een lange fakkel die je van tevoren gedoopt hebt in wasbenzine. Ontsteek de melkbus met de fakkel en loop dan naar achteren toe. Als je ongeveer 10 meter bij de melkbus verwijderd bent, heb je een veilige afstand bereikt.

Carbid Schieten met vrouwen; het ontsteken van de melkbus

Draag gehoorbeschermers tijdens het carbid schieten.

Bij het carbid schieten ontstaat er een enorme explosie die tot ver in de wijde omgeving te horen is. Als je er dus dicht bovenop staat, is het geluid overweldigend. Dus ben jij zuinig op je gehoor, draag dan speciale gehoorbeschermers.

Met al deze tips kun je eindelijk aan de slag gaan en kun jij laten zien, dat carbid schieten absoluut geen mannenwerk is. Maar dat jij het net zo goed kunt carbid schieten als een man en misschien zelfs nog wel beter.

Het beste carbid en de prachtigste melkbus koop je hier! >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Spirituelebehandeling.nl - Alle rechten voorbehouden.