Workshop sieraden maken: sieraden vóór vrouwen dóór vrouwen

workshop sieraden maken

Sieraden maken een vrouw nog mooier en nog eleganter. Maar natuurlijk wil je wel de juiste combinatie maken met je outfit, zodat jij er perfect uitziet. Je kunt met sieraden alle kanten op, je kunt zowel je outfit verfijnen als meer laten opvallen. Het is maar net wat jij mooi vindt. De sieradentrends voor het najaar en winter 2015 – 2016 zien er dan ook veel belovend uit. Sommige trends worden al jaren meegenomen, maar ieder seizoen zit ook weer vol verrassingen. Een ding is zeker, sieraden die opvallen zijn helemaal hot. Je kunt er voor kiezen om sieraden te kopen, maar je kunt ook een workshop sieraden maken volgen en zelf de spectaculairste creaties ontwerpen. Blijf je liever thuis? Dan is de gratis online “cursus sieraden maken” zeker iets voor jou.

Workshop sieraden maken

Sieraden zijn een must have voor iedere vrouw, want met sieraden is je outfit pas echt af. Elke smaak is anders, de één houdt van stijlvol, terwijl een ander meer van speels houdt. Maar ook ieder mens is verschillend, de één is creatief en de ander juist helemaal niet. Ben jij een creatief type en houd je van sieraden, dan vind je het misschien leuk om je creativiteit gestalte te geven door zelf sieraden te maken. Heb je nog nooit sieraden gemaakt, dan kun je om te beginnen een workshop sieraden maken volgen. Deze workshops zijn voor jong en oud. Tijdens zo’n workshop sieraden maken leer je hoe je zelf armbanden, kettingen of oorbellen kunt maken en welke materialen je nodig hebt.

workshop sieraden maken; armbanden

Verschillende technieken tijdens een workshop sieraden maken

Tijdens een workshop sieraden maken wordt er gewerkt met diverse technieken. Je kunt kralen rijgen met meerdere draden of knopen met leerveters of gebruik maken van fietsbanden. Maar je kunt ook kettelen met kettelstiften, zwevende kettingen maken, leerbandjes verwerken in een sieraad en werken met jasseron. Allemaal verschillende technieken die je kunt gebruiken in diverse sieraden of het nu een armband is wat je gaat maken of een ketting, oorbellen of een ring, het kan allemaal.

Materialen die je nodig hebt om zelf sieraden te maken

Als je zelf sieraden wilt maken, dan heb je daar materialen voor nodig. Zonder de belangrijkste basismaterialen zoals draad, verlengkettingen, sieradensloten, kettelstiften, nietstiften, knijpkralen, buigringen kun je weinig beginnen.  Daarnaast kun je ook niet zonder gereedschap, verschillende tangetjes en lijm mogen dan ook niet ontbreken.

Naast de basisonderdelen zijn er ook materialen die jouw sieraad net dat beetje meer geven zoals simitstenen, jasseron en leren veters, zodat jouw armbanden, kettingen of oorbellen er professioneel uitzien. Voor een mooie en perfecte afwerking kun je heel goed kralenkapjes, tussenstukjes en eindkapjes gebruiken en vergeet natuurlijk de lintklemmen niet. Al deze materialen maken van jouw sieraad een mooi geheel.

Voor welk sieraad ga jij?

Als je zelf een sieraad gaat maken, dan moet je natuurlijk eerst kiezen wat je gaat maken. Waar gaat jou voorkeur naar uit? Wil je graag oorbellen maken, of een armband of ketting of hou je het liever klein bij een ring? In welke kleurschakering ga jij je armband, ketting, oorbellen of ring maken, brons, zilver, goud of juist antiek zilver? En welke materialen ga je gebruiken? Als je voor kralen kiest dan heb je de keuze uit veel verschillende materialen zoals houten kralen, metalen kralen, glaskralen, acryl kralen, facetkralen teveel soorten om op te noemen. De keuze is enorm. En wist je dat je ook zelf kralen kunt maken van papier?

zelf papieren kralen maken

Bij het maken van je keuze is het ook belangrijk om je af te vragen voor wie je dit sieraad gaat maken. Is het voor jezelf of wil je er iemand anders mee verrassen? Als het sieraad voor iemand anders is schiet je volledig in de roos als je kleuren en materialen gebruikt waar die persoon van houdt.

Verras iemand met een workshop sieraden maken

Een workshop sieraden maken is niet alleen leuk voor jezelf, maar is ook een leuke verrassing voor je vriendin. Het is weer eens iets anders dan samen een terrasje of film pakken. Maar ook als vrijgezellenfeestje is een workshop sieraden maken erg leuk, het is iets wat altijd bij blijft en waar je later nog glimlachend met elkaar naar terug kunt kijken. Je kunt er zelfs voor kiezen om tijdens het vrijgezellenfeest een speciale sleutelhanger te maken, een leuk aandenken voor later.

Zelf sieraden maken is niet alleen leuk, maar ook goedkoper dan sieraden kopen en je kunt een vriendin of familielid er volledig mee verrassen. Goedkope sieraden maak je dus gewoon zelf.

Verschillende modellen papieren kralen zelf maken >>>

 

 

Één reactie

Laat een reactie achter
  • Wat leuk! Als ik een winkeltje zie met in de etalage displays met sieraden, wat voor sieraden dan ook, dan moet ik gewoon even binnenlopen. Ik heb er een sport van gemaakt om de meest verschillende soorten sieraden te kopen. Volgende stap: zelf sieraden (proberen te) maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Spirituelebehandeling.nl - Alle rechten voorbehouden.